آشنایی با انواع جلد گالینگور در چاپ
نکات آموزشی چاپی

آشنایی با انواع جلد گالینگور در چاپ

4/24/2022 4:07:27 PM
5219 مشاهده

انواع گالینگور جلد کتاب


وقتی کتاب را خود منتشر می‌کنید، انتخاب‌های طراحی هیجان‌انگیزی وجود دارد، از انتخاب قالب، اندازه و نوع کاغذ گرفته تا ایجاد صفحه‌آرایی. نوع جلد کتابی که انتخاب می‌کنید - جلد نرم یا جلد سخت - نیز نقش مهمی در ظاهر و احساس که کتاب شما منتقل می‌کند دارد. فقط به برخی از کتاب‌های مورد علاقه خود فکر کنید (بهتر است یکی را از قفسه بردارید!) و در نظر بگیرید که اندازه، شکل، بافت و وزن هر کدام چگونه به شخصیت کتاب کمک کرده است. به احتمال زیاد، انتخاب جلد کتاب شما بر اساس بیش از یک چیز خواهد بود: سبک شخصی و زیبایی شناسی، دوام، هزینه، طول صفحه، هدف و مخاطب کتاب، و نوع تجربه خواندنی که امیدوارید ایجاد کنید. بیایید نگاهی دقیق‌تر به جلد گالینگور و انواع مختلف آن که در مجتمع چاپ کهن موجود است، بی اندازیم.


انواع  صحافی جلد کتاب


جلد کتاب‌ها را به طور کل به 4 دسته تقسیم می‌کنند که در زیر به شرح هر یک می‌پردازیم:
•جلد شومیز: جلدی است که با مقوای نازک و روکش سلفون درست می‌شود. این نوع جلد معمولا برای کتب درسی و کتاب کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
•جلد سخت: جلدی ضخیم که معمولا در ساخت آن از مقوا استفاده می‌شود و با روکش که با یک کاغذ قابل جدا شدن و یا چسبیده پوشش داده می‌شود و اطلاعات بر روی کاغذ درج می‌شود.
•جلد کاغذی (paper cover): جنس این نوع جلد کتاب، کاغذ است.
•جلد گالینگور: این نوع جلد هم یک نوع جلد سخت است با تفاوت در روکش و پوشش دهی.


جلد گالینگور چیست؟


جلد گالینگور یا همان جلد سخت یکی از انواع جلد کتاب است که در ساخت آن از مقوا استفاده می‌کنند و با پارچه‌های از جنس یوف، چرم و... روکش می‌کنند. یکی از دلایلی که این جلد را محبوب می‌کند استحکامی است که به واسطه دوخت و صحافی جلد گالینگور کتاب ایجاد می‌شود. کتاب‌های که با جلد گالینگور چاپ می‌شوند  عموما در قطع وزیری هستند و عناوین و محتوای جدی و رسمی دارند و اطلاعات بر روی جلد حک می‌شود.


تاریخچه جلد گالینگور


یکی از قدیمی‌ترین روش‌های صحافی کتاب در ایران جلد گالینگور است و کتاب‌های متعلق به دوران گذشته و متعلق به 150 سال پیش هنوز وجود دارند. در آن زمان برای این نوع جلد از کاغذ، پارچه و... استفاده می‌شد که بعدها به دلیل مقاوم نبودن مقوا جایگزین آن شد و با پیشرفت صنعت چاپ و کشف PVC دیگر روی جلد‌های گالینگور از این پوشش استفاده می‌شود. و در ایران از سال 1386 نوع جدیدی از جلد گالینگور رواج پیدا کرد به نام ترمو که ماندگاری و کیفیتی بهتر از دیگر جلدهای گالینگور دارد.


تفاوت گالینگور با جلد سخت


اکثر افرادی که قصد چاپ کتاب را دارند جلد گالینگور را با جلد سخت یکی می‌دانند و تفاوتی بین این دو قائل نیستند در صورتی که جلد گالینگور نوعی از جنس جلد سخت است که با روکشی مانند پارچه پوشانده می‌شود و ساخت این نوع جلد هم با دست و هم با ماشین امکان پذیر است.


صحافی جلد گالینگور کتاب


این نوع صحافی به دلیل استحکام بیشتر در بین دانشجویان برای کتاب‌ها و پایان نامه‌ها رواج دارد. ابتدا کاغذها را در کنار هم قرار داده و به هم می‌چسبانند و در انتها با جلد گالینگور روی آن را می‌پوشانند و با کمک پرینت اطلاعات مورد نیاز مانند نام نویسنده، عنوان و... را بر روی آن حک می‌کنند. 


مزایای جلد گالینگور


در این بخش ویژگی‌های این نوع جلد را بیان می‌کنیم:
• زیبایی بیشتر نسبت به جلدهای دیگر
• استحکام بالا به خاطر نوع جلد و صحافی
• امکان کم یا زیاد کردن کتاب بعد صحافی وجود دارد.
• این نوع جلدها قابلیت طلاکوب و زرکوب شدن را دارند. 
• ماندگاری بالا


چاپ باکیفیت‌ترین جلد گالینگور در مجتمع کهن


در این مقاله به طور کامل در مورد صحافی جلد گالینگور کتاب صحبت کردیم و ویژگی‌های آن را برشمردیم. همچنین گفتیم که چاپ کتاب با این نوع جلد نیاز به دستگاه‌های پیشرفته و به روز دارد. اگر می‌خواهید کتاب خود را به بهترین شکل ممکن و با کیفیت خوب و قیمت مناسب چاپ کنید می‌توانید به مجتمع چاپ کهن مراجعه کنید زیرا این مجتمع از دستگاه‌های به روز دنیا در زمینه چاپ برخوردار است.

نظر شما درباره آشنایی با انواع جلد گالینگور در چاپ چیست؟