آیا چاپ لباس روی هر نوع پارچه ای امکانپذیر است
چاپ

آیا چاپ لباس روی هر نوع پارچه ای امکانپذیر است

6/21/2022 12:07:00 PM
1429 مشاهده

آیا چاپ لباس روی هر نوع پارچه ای امکانپذیر است

یکی از سوالات رایج افراد این است که آیا چاپ لباس روی هر نوع پارچه‌ای امکان پذیر است یا خیر. ما در این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم اما در ابتدا قبل از پاسخ به این سوال به بررسی مختصری در مورد انواع روش‌های چاپ بر روی پارچه می‌پردازیم و در انتها به این سوال پاسخ می‌دهیم.

انواع چاپ بر روی پارچه

انواع مختلفی از روش‌های چاپ پارچه وجود دارد و همه آن‌ها نتایج متفاوتی دارند. نوع چاپ منسوجات مورد استفاده اغلب بر اساس تعدادی از ملاحظات انتخاب می‌شود، از چاپ گرفته تا دوام. در این مطلب تعدادی از محبوب‌ترین یا متداول‌ترین روش‌های چاپ بر روی پارچه را گردآوری کرده‌ایم و در زیر توضیح داده‌ایم.

• چاپ تمبر

در این روش یک مهر ایجاد می‌شود که سپس برای حک روی پارچه استفاده می‌شود. مانند مهرهای پد جوهر که در دوران کودکی برای تزئین دفتر از آن استفاده می‌کردید، طرح شما بر روی مهر حک و بریده می‌شود و سپس در جوهر فرو می‌رود. با استفاده از فشار یکنواخت، طرح خود را از مهر به پارچه منتقل می‌کنید. سطح جزئیاتی که می‌توانید از چاپ مهر به دست آورید محدود است، بنابراین برای طرح‌های پیچیده‌تر مناسب نیست.

مزایا و معایب این نوع چاپ به قرار زیر است:

• بدون نیاز به ماشین آلات

• طراحی همیشه دقیق 

• مقرون به صرفه

• نمی‌توان مقادیر زیادی تولید کرد

• هر تمبر فقط یک طرح دارد

• کیفیت پایین

 

• چاپ واکنشی

چاپ راکتیو یکی از روش‌های چاپ پارچه با حرارت فعال است. این کار با پیش پوشاندن پارچه‌ها با یک صفحه (شبیه به چاپ رنگدانه) و یک افزودنی چاپ انجام می‌شود. این روش یک رنگ را روی پارچه چاپ می‌کند و واکنش گرما به طور دائم تصویر را به پارچه می‌چسباند. 

مزایا و معایب این نوع چاپ به قرار زیر است:

• یک پیوند شیمیایی بین جوهر و الیاف پارچه ایجاد می‌کند

• روی منسوجات طبیعی به خوبی کار می‌کند

• قابل شستشو

• رنگ‌های زنده

• مقرون به صرفه نبودن

• آسان نبودن کار چاپ

 

• چاپ رنگدانه

چاپ پیگمنت یکی از رایج‌ترین روش‌های چاپ برای استفاده بر روی الیاف سلولزی است که آن‌ها را برای استفاده روی پارچه‌های طبیعی ایده‌آل می‌کند. این روش چاپ پارچه می‌تواند روی مواد مصنوعی نیز کار کند. این یک تکنیک موضعی است که شامل اعمال رنگ در ناحیه است که می‌خواهید طرح شما در آن قرار گیرد. 

مزایا و معایب این نوع چاپ به قرار زیر است:

• چاپ روشن با رنگ دائمی

• انجام آسان، تطبیق رنگ خوب

• مقرون به صرفه، بدون ماشین آلات پیشرفته

• تکنیک چاپ با سرعت بالا

• مستقیماً روی پارچه اعمال نمی‌شود

• از صفحه استفاده می‌کند که پوششی بر روی پارچه باقی می‌گذارد

• هنگامی که به طور مکرر روی یک ماده استفاده می‌شود، رنگ کاهش می‌یابد

 

تصعید یا چاپ با دستگاه سابلیمیشن

این یک فرآیند چند مرحله‌ای است که برخی از بهترین نتایج را از تمام روش‌های چاپ پارچه ایجاد می‌کند. طرح ها بر روی کاغذ انتقال حرارتی که به عنوان کاغذ تصعید رنگ شناخته می‌شود چاپ می‌شوند و از کاغذ برای چاپ طرح روی پارچه استفاده می‌شود. هم از گرما و هم فشار برای چسباندن دائمی جوهرها به الیاف پارچه استفاده شده و پارچه شما را مانند قبل از چاپ روی آن نرم نگه می‌دارد. تکنیک تزریق عمیق جوهرهای مبتنی بر آب به عمق پارچه نفوذ می‌کند و چاپ شما را دائمی می‌کند و ایده آل برای جزئیات پیچیده است.

مزایا و معایب این نوع چاپ به قرار زیر است:

• بازتولید تصویر شگفت انگیز که دائمی است

• هیچ گونه بافت یا اثری روی پارچه باقی نمی‌گذارد

• جوهرهای مبتنی بر آب سازگار با محیط زیست محو و پوسته نمی‌شوند

• مناسب برای تمام سایزهای چاپ

• فقط روی منسوجات غیر طبیعی مناسب است

• به تجهیزات و رنگ‌های تخصصی نیاز دارد

• روش چاپ گران‌تر

• نیاز به دانش و تجربه عمیق 

 

انواع پارچه مناسب چاپ

پارچه برای یک تولید کننده لباس مانند یک بوم نقاشی برای یک هنرمند است. اگر بوم معیوب باشد، می‌تواند کل تصویر را خراب کند. همین امر را می‌توان در مورد لباس‌هایی که برای آن مواد بی‌کیفیت انتخاب شده است، گفت، و وقتی نوبت به چاپ بر اساس تقاضا می‌رسد، انتخاب پارچه مناسب در اولویت قرار می‌گیرد. نکته این است که همه مواد، به دلیل مزایا و معایبشان، برای یک تکنیک چاپ خاص مناسب نیستند.

پارچه ها به طور کل به دو نوع تقسیم می‌شوند:

طبیعی: ساخته شده از عناصر طبیعی با منشاء حیوانی و گیاهی مانند پنبه از دانه‌های پنبه، پشم از پشم گوسفند و کتان از گیاهان خانواده کتان.

مصنوعی: ساخته شده از پلیمرهای حاصل از واکنش شیمیایی. به عنوان مثال از پنبه پایین‌تر است، اما تقلید خوبی از مواد طبیعی دارد (ریون می‌تواند جایگزین ابریشم باشد).

همچنین ترکیباتی مانند ابریشم مصنوعی وجود دارد که هوا را به خود راه نمی دهد و اغلب با پنبه ترکیب می‌شود. هنگامی که صحبت از پارچه برای چاپ می شود، بهتر است یک پارچه طبیعی را انتخاب کنید. زیرا مایع را بهتر جذب می‌کند که خود جوهر است. باید به خاطر داشته باشید که جوهرها در تکنیک‌های چاپ رایج مانند چاپ روی صفحه (از طریق صفحه سیلک) و DTG (چاپ مستقیم) استفاده می‌شود. برعکس، پارچه مصنوعی تمایل به دفع آب دارد. روش تصعید در پارچه مصنوعی کاملاً مناسب است (بر خلاف مواد طبیعی).

علاوه بر این، باید قوام پارچه را در نظر بگیرید. مواد ضخیم و سنگین جوهر بیشتری را جذب می‌کنند که رنگ‌های اشباع‌شده را به ما می‌دهد. موارد نازک و براق به جوهر کمتری نیاز دارند و به سرعت از ترکیب خارج می‌شوند. بنابراین، اهمیت انتخاب پارچه برای لباس در درجه اول با ویژگی‌های تولید مرتبط است. اگر پارچه به درستی روی متریال مناسب چاپ شود، کاملاً محکم می‌شود و ظاهر خوبی دارد. و به طور کلی، این گونه لباس‌ها ماندگاری بیشتری دارند و احساس زیبایی بیشتری می‌‌دهند.

نحوه انتخاب پارچه برای لباس چاپ

 راهنمای مختصری در مورد رایج‌ترین انواع پارچه برا چاپ را در زیر می‌توانید مشاهده کنید:

• پنبه

این پادشاه مطلق در میان پارچه برای چاپ لباس است. اگر در انتخاب مشکل دارید، به این گزینه پایبند باشید. با این حال، به خاطر داشته باشید که استفاده از 100درصد پنبه، هزینه‌های تولید را برای چاپ در صورت تقاضا افزایش می‌دهد (همان چیزی که در مورد پارچه ارگانیک وجود دارد). بهترین انتخاب، ترکیب با مواد مصنوعی مانند پلی استر یا الاستین (80 درصد- 20 درصد، 50 درصد) است. به طور کلی، این یکی از مواد سازگار با محیط زیست است که برای تی شرت‌های ورزشی و غیر رسمی با طراحی شیک مناسب است.

• جین

جین از جمله موادی است که برای تولید لباس‌های روزمره استفاده می‌شود: شلوار، ژاکت، لباس یا پیراهن. از این ماده خشن برای ایجاد اولین شلوار جین کلاسیک استفاده شد. جین اصلی از پنبه ساخته شده است که نرمی و دوام را تضمین می‌کند. یک روش رایج چاپ با کمک چاپگر DTG در 3 مرحله است: پیش پردازش، آماده سازی و بارگذاری در چاپگر، تنظیمات (افزایش میزان جوهر سفید و کیفیت فوق العاده خوب).

• فلانل

این می‌تواند پارچه پنبه‎ای، پشمی یا نیمه پشمی باشد. از الیاف ضخیم ساخته شده و دو طرف آن پشم گوسفند است. لمس آن را خوشایند می ‌کند؛ نرم، گرم و در برابر سایش مقاوم است. این پارچه می‌تواند تا 400 گرم در هر متر وزن داشته باشد. فلانل ضد حساسیت است و بنابراین برای رختخواب، لباس نوزادان و افراد با پوست حساس مناسب است. این یک گزینه عالی برای چاپ سابلیمیشن است که رنگ‌های اشباع را تضمین می‎کند.

• کتانی

این ماده زیست محیطی در انتخاب پارچه برای لباس دوزی برای ایجاد ظاهر تابستانی روشن و سبک ضروری است. در استفاده از انواع لباس، دامن، شلوار، شورت و پیراهن و... شکل خود را به خوبی حفظ می‎کند و به لطف روکش مات جذاب به نظر می‌رسد، به پوست اجازه تنفس می‌دهد، ضد حساسیت و مقاوم در برابر پارگی است. اغلب از چاپ دیجیتال برای  پارچه کتانی استفاده می‌شود که نیازی به آماده سازی ندارد. عملیات حرارتی می‌تواند چاپ را تقویت کرده و از انقباض آن جلوگیری کند.

• کنف

مد برای شیک و طبیعی بودن، کنف را به یک پارچه سفارشی ارزشمند تبدیل کرده است، از جمله در صنعت چاپ بر اساس تقاضا. الیاف کنف زبرترین الیاف گیاهی (زمخت‌تر از پشم یا پنبه) در نظر گرفته می‌شود و در استفاده بادوام و کاربردی است. این ماده تمایل به رطوبت سنجی، ضد حساسیت، نرم و بادوام دارد. در مورد چاپ چطور؟ ثابت شده است که این پارچه بهتر از پارچه نخی یا پارچه‌های دیگر رنگ می‌شود. 

• ابریشم

کارشناسان می‌گویند که ابریشم همه کاره است؛ مناسب برای لباس‌های تابستانی و زمستانی. راز این پارچه این است که ابریشم دمایی را در هر آب و هوایی حفظ می‌کند. محصولات ابریشم بهداشتی هستند، حساسیت ایجاد نمی‌کنند، بوهای نامطبوع را جذب نمی‌کنند و براق به نظر می‌رسند. شما لباس شب می فروشید یا منسوجات خانگی - ابریشم پارچه بسیار مناسبی است. یک روش چاپ مقرون به صرفه، صفحه سیلک و حرارتی است که برای چاپ‌های بزرگ‌تر مناسب است. نشان‌ها و کتیبه‌ها را روی پوست خود احساس نمی‌کنید و در برابر سایش مقاوم هستند. با انتخاب ابریشم پلی استر می‌توانید هزینه تولید لباس‌های سفارشی را به حداقل برسانید.

• نایلون

این یک ماده مصنوعی است که به عنوان جایگزینی برای ابریشم واقعی ساخته شده است. سطح آن مانند نخ‌های ابریشمی می‌درخشد، به راحتی در سایه‌های مختلف رنگ آمیزی می‌شود و آن‌ها را برای مدت طولانی حفظ می‌کند. در برابر آسیب مکانیکی و استحکام کششی مقاوم است. این منسوجات برای لباس‌های بیرونی و لباس‌های روزمره، جوراب بافی، پیاده روی و کالاهای ورزشی است. همچنین برای چاپ لیبل و برچسب استفاده می ‌شود. می‌توان آن را با استفاده از چاپگر انتقال حرارتی، سابلیمیشن (اگر محتوای نایلون 50 درصد یا بیشتر باشد)، یا صفحه سیلک چاپ کرد.

• پلی استر

این ماده مصنوعی در لباس‌های مختلف استفاده می‌شود. به ندرت در فرم 100 درصد خالص آن استفاده می‌شود، زیرا افرادی که پوست حساس دارند ممکن است به آن حساسیت داشته باشند. پلی استر هم در لباس (تی شرت، شورت، شلوار، مانتو، کت، ژاکت) و لوازم جانبی (کراوات) و کلاه یافت می‌شود. تکنیک‌های چاپ مورد استفاده شامل سابلیمیشن (با 50 درصد پلی استر در ترکیب و رنگ پارچه روشن/سفید) و سیلک اسکرین است.

• ساتن

در واقع پارچه‌ای نخی با روش بافتن نخ‌های خاص است که لطافت و درخشندگی زیبایی را به همراه دارد. با این حال، مخلوطی از مواد مصنوعی، نخ‌های ویسکوز، ابریشم (اطلس ساتن) و ترکیبی از ابریشم مصنوعی و اصلی (کرپ ساتن) وجود دارد. از جمله مزایای ساتن: جذب سریع رطوبت، توانایی آن در حفظ دمای بدن، مقاومت آن در برابر سایش (تا 250 مورد شستشو)، ضد حساسیت و سبک است. این یک انتخاب محبوب برای ساخت لباس کودکان و روتختی است. می‌توان آن را بدون الگو (سفید شده/رنگ ساده)، با تزئینات (چاپ واکنشی، رنگدانه ای) و سه بعدی (چاپ واکنشی) چاپ کرد.

• مخلوط شده

ترکیب پارچه‌ها به شما این امکان را می‌دهد که قطعات منحصر به فردی ایجاد کنید و بر قیمت آن‌ها تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، ترکیب پنبه با ویسکوز به آن کمی پیچیدگی می‌دهد، در حالی که افزودن پنبه به ترمه، محصول را مقرون به صرفه‌تر می‌کند. پارچه‌های ترکیبی برای ساخت لباس‌های ورزشی و پیاده روی، ژاکت، یونیفرم، کت و شلوار نظامی، بلوز راحتی، دامن، شلوار، لباس مجلسی و سایر کت و شلوارها استفاده می‌شود. تکنیک‌های انتقال حرارتی اغلب برای چاپ عکس، چاپ تمام رنگی و کتیبه استفاده می‌شود.

انواع دیگر پارچه‌ها هم هستند که امکان چاپ بر روی آن‌ها وجود دارد که ما با کیفیت‌ترین و بهترین آن‌ها را به شما معرفی کردیم تا خروجی خوبی برای شما در بر داشته باشد.

جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی انواع چاپ بر روی پارچه و انواع پارچه‌هایی که برای چاپ بر روی لباس مناسب هستند پرداختیم و هر یک را به طور کامل شرح داده‌ایم تا در صورت نیاز پارچه درست را برای کار خود انتخاب کنید. اگر به دنبال چاپ لباس برای برند خود هستید بهتر است قبل از هر کاری با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید. ما به شما کارشناسان مجتمع چاپ کهن را پیشنهاد می‌کنیم. این چاپخانه علاوه بر مشاوره در این زمینه کارهای شما را به کمک تجهیزات به روز چاپ لباس با کیفیت بالا انجام می‌دهد. می‌توانید سفارش چاپ لباس بر روی هر نوع پارچه را به صورت آنلاین به این مجتمع بسپارید و از کیفیت محصول دریافتی و نهایی اطمینان داشته باشید. 

نظر شما درباره آیا چاپ لباس روی هر نوع پارچه ای امکانپذیر است چیست؟