برای اینکه با روند چاپ دیجیتال آشنا شویم نیاز است بدانیم اصلا چاپ دیجیتال چیست، چرا و چه موقع از این روش باید استفاده کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع که روند چاپ دیجیتال و چرا این روش بهتر است؟ خواهیم پرداخت.
چاپ دیجیتال را به زبان ساده بخواهم تعریف کنیم، باید بگوییم، یعنی چاپ مستقیم جوهر بر روی بستر مشخص شده که با فرمتهای متفاوت انجام میشود. چاپ دیجیتالی خود شامل روشهای متفاوت با فناوری دیجیتال است که اپراتورهای دستگاه اطلاعات دقیق در مورد روشهای متفاوت دارند.
دلایل متفاوتی وجود دارد برای روند چاپ دیجیتال و چرا این روش بهتر است؟ که ما قصد داریم در این مطلب به دلایل با اهمیتتر آن اشاره کنم با ما همراه باشید.
• اگر سرعت در چاپ برای شما مهم است و زمان کافی ندارید تا صبر کنید که کتاب، کارت ویزیت و یا هر محصول دیگری چاپ شود نگران نباشید سرعت بالا چاپ به روش دیجیتال شما را به خواستهتان میرساند.
• با چاپ دیجیتال این امکان فراهم میشود که بتوان انواع محصولات چاپی مانند چاپ کاتالوگ، بروشور و... را در تیراژ پایین و بدون محدودیت تعداد چاپ کرد. این دقیق همان روند چاپ دیجیتال و چرا این روش بهتر است؟ را به تصویر میکشد.
• یکی دیگر از دلایل ارجحیت این روش امکان تغییر طرح و محتویات در هر برگ چاپی آن است.
• هزینهای که برای این روش پرداخت میشود کمتر از چاپ افست است، به این دلیل که در چاپ قدیمیتر که افست نام دارد از ابزارهای هزینهبرداری مانند زینک باید استفاده کرد تا طرح را بشود چاپ کرد، به نوعی با حذف صفحات چاپی هزینه راه اندازی چاپ پایین آمده است.
• در روشهای چاپ لیتوگرافی، چاپ فلکسوگرافی و... معایبی مانند ساختن فیلم، جدا کردن قطعات وجود دارد که در روند چاپ دیجیتال این کارهای زمانبر و سخت حذف شده است.
• در روند چاپ دیجیتال طراحی با یکی از نرم افزارهای اتوکد، فتوشاپ، کورل و... طراحی میشود و سپس با فرمتهای متفاوت میتوان خروجی گرفت و بعد از آن فقط کافی است طرح به دستگاه ارسال شود تا چاپ به روش دیجیتال انجام شود. در این روش کاملا تکنولوژی دخیل است.
حال که با مزایای چاپ دیجیتال آشنا شدید در ادامه مطلب روند چاپ دیجیتال و چرا این روش بهتر است؟ به بررسی روشهای مختلف چاپ دیجیتال خواهیم پرداخت که بر اساس نوع و تکنولوژی مورد استفاده، به چند گروه تقسیم میشود.
پرکاربردترین روش در روند چاپ دیجیتال جوهر افشان است که برای مصارف خانگی، اداری و صنعتی کاربرد دارد. دستگاه جوهر افشان در مدلهای خانگی و اداری دستگاه و کاغذ هر دو در مرحله چاپ حرکت میکنند. اما در نمونه صنعتی دستگاه ثابت میماند و این کاغذ است که حرکت میکند. برای اینکه طرح مورد نظر چاپ شود، ذرات کوچکی از جوهر روی کاغذ پخش شده و در واقع عمل پاشش جوهر انجام میشود و مراحل کار قدم به قدم پیش میرود. از مزایای چاپ دیجیتال جوهر افشان به دقت بالا و کیفیت رنگی عالی آن میتوان اشاره کرد. در این تکنولوژی نیازی به محمل میانی برای انتقال تصاویر نیست. نازل دیجیتالی رنگ پاش این نوع دستگاه از دو گزینه بپاش و نپاش پیروی میکند. فاکتورهای کیفیت در روش جوهر افشان بالاترین حد استاندارد را دارند. اما از معایب بزرگ این روش سرعت پایین آن است که میتوان به آن اشاره کرد.
این روش در صنعت چاپ مرسوم بوده و به دو شیوه مرکبی (مایع) و تونری (پودری) انجام میشود.
• روش مرکبی: در روش مرکبی کیفیت محصول بالاست اما فقط قابلیت چاپ بر روی کاغذهای A3 و کوچکتر از آن را دارد. سرعت چاپ بالا از مزایای این روش است.
• روش تونری: در این روش مراحل چاپ به صورت خشک است یعنی هیچ کدام از مایعات شیمیایی استفاده نمیشود و مراحل به صورت دیجیتالی صورت میگیرد. در روش تونری، پودر مخصوص توسط شعاع لیزری بر روی سطح مورد نظر ذوب میشود و به نوعی قابلیت باردار شدن دارند. سرعت چاپ در این روش نسبت به مرکبی بیشتر است و به همین دلیل از کارآمدترین نمونهها در سیستم چاپ دیجیتال به ویژه در ابعاد متوسط به شمار میآید.
تصویر مورد نظر از طریق تابش شعاعهای نوری روی کاغذهای ویژه و حساس به نور مانند کاغذ عکاسی چاپ میشود. در این روش باید صبور باشید زیرا در دو مرحله، روند چاپ و ظهور آن انجام میشود این روش بیشتر در عکاسی کاربرد دارد.
روش حرارتی یا سابلیمیشن از نوعی کاغذ حساس به حرارت استفاده میشود. حرارت ناشی از لیزر با فعل و انفعالات شیمیایی بر روی سطح کاغذ مخصوص باعث میشود تصویر بر روی محصول چاپ شود. چاپ روی تیشرت، لیوانهای حرارتی و... بیشتر بر عهده این روش است.
در این روش از گرما برای انتقال رنگ روی موادی مانند کارت، کاغذ، پارچه و پلاستیک استفاده میشود. رنگی که در این دستگاه به کار برده میشود بدون عبور از مرحله مایع، تغییر حالت رنگ مستقیما از حالت جامد به گاز صورت میگیرد. برای کارهای حرفهای نظیر عکاسی، کارت شناسایی، لباس و ... از روش تصعید رنگ استفاده میشود. کیفیت و سرعت مناسبی دارد. هزینه چاپی با این دستگاه به دلیل مصرف شدن سلفونهای رنگی گران قیمت، بالا است.
در این روش با استفاده از اشعه لیزر و گرمای مستقیمی که بر روی جسم مورد نظر میتابد فرآیند حک طرحهای مانند لوگو، بارکد، قیمت، تاریخ تولید و انقضا، شماره سریال و... انجام میشود. این روش دیجیتالی کدینگ، ماندگاری بالای روی محصولات مورد نظر دارد. چاپ با مارکر بر روی یک امتداد خطی شکل میگیرد. نکته مهم در این روش این است که بر اساس جنس محصول باید مارکر مناسب آن استفاده شود.
آنچه در این مطلب به بررسی آن پرداختیم عبارت است از روند چاپ دیجیتال و چرا این روش بهتر است؟ در نتیجه با توجه به عوامل مختلف و روشهای مختلف چاپ دیجیتال دلایل اهمیت چاپ دیجیتال را شرح دادیم. ما در مجتمع چاپ کهن با در اختیار داشتن بهترین دستگاههای چاپ دیجیتال تمام نیازهای شما در این زمینه را براوده خواهیم کرد.
نظر شما درباره روند چاپ دیجیتال و چرا این روش بهتر است؟ چیست؟