آشنایی با انواع دستگاه های چاپ افست
مقالات

آشنایی با انواع دستگاه های چاپ افست

4/25/2022 6:00:17 PM
1177 مشاهده

معرفی دستگاه چاپ افست


ایده‌های جدید، سرمایه‌گذاری‌ و کارآفرینی، پیشرفت‌های باور نکردنی، ثبت اختراعات و مخترعان... اینها تنها بخشی از داستان‌هایی هستند که می‌خواهیم برای شما بگوییم. ماشینی را برای شما به ارمغان می‌آوریم که با شروع قرن نوزدهم، چاپ را متحول کردند.

دانشمندان و مخترعان هرگز از تلاش برای بهبود اختراع باورنکردنی گوتنبرگ دست برنداشتند. از آن زمان تا کنون، ماشین‌های مبتکرانه‌ای برای بهتر شدن فعالیت‌های مختلف مرتبط با چاپ، مانند حروف چینی صفحه، ایجاد حروف تایپ و البته خود چاپ اختراع شده‌اند. در این مطلب به معرفی برخی از دستگاه های چاپ افست می‌پردازیم. در ابتدا به تعریف مختصری از چاپ افست می‌پردازیم و در ادامه دستگاه چاپ افست را معرفی می‌کنیم.


چاپ افست


چاپ افست که معمولا برای چاپ تیراژ بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد به نوعی چاپ می‌گویند که طرح چاپی (متن یا تصویر) توسط یک صفحه فلزی به نام سیلندر به سطحی پلاستیکی منتقل می‌شود و بعد از آن با فشار یک صفحه فلزی دیگر به کاغذ منتقل می‌شود. عموما از این دستگاه برای چاپ اقلامی با کیفیت و در تیراژ بالا مانند: کتاب، کاتالوگ، مجله، پوستر و... استفاده می‌شود. اگر به دنبال چاپ تیراژ پایین هستید می‌توانید از چاپ دیجیتال استفاده کنید.


انواع دستگاه چاپ افست


اگر بخواهیم دستگاه چاپ افست را دسته بندی کنیم می‌توانیم به دو دسته کلی چاپ افست ورقی و چاپ افست رولی اشاره کنیم. در زیر به شرح مختصر هر یک می‌پردازیم:


دستگاه چاپ افست ورقی


همان طور که از نام این دستگاه مشخص است برای چاپ به صورت ورقه‌ای و چاپ‌های که به ظرافت خاصی نیاز دارند ابه کار می‌رود. عموما از این نوع دستگاه چاپ افست برای چاپ کارهای هنری و چاپ‌های که به چند رنگ نیاز دارد استفاده می‌شود. همچنین از این دستگاه برای چاپ تیراژ بسیار بالا یا پایین استفاده نمی‌کنند.


 دستگاه چاپ افست روتایسون یا رولی


در این نوع دستگاه برای چاپ از کاغذهای رولی استفاده می‌شود و از نظر انرژی نسبت به دستگاه ورقی انرژی بیشتری صرف می‌کنند و از نظر اندازه نیز بزرگ‌تر هستند. از این دستگاه معمولا برای چاپ تیراژ بالا و چاپ کتاب و مجلات استفاده می‌شود.


مزایای استفاده از دستگاه افست رولی


• امکان استفاده از چند رنگ در چاپ
• سرعت بالا در چاپ، این امر برای مجلات و روزنامه‌ها که در ساعت و زمان مناسب باید به دست مصرف کننده برسند بسیار مناسب است.
• به کمک این دستگاه امکان بقیه موارد آماده سازی کتاب یا مجله مانند: تاکن، دوخت، صحافی و... بدون درنگ بعد چاپ امکان پذیر است.
• دستگاه رول سرعت 5 برابری نسبت به دستگاه ورقی دارد.
• به دلیل استفاده از کاغذ رول که قیمت پایین‌تری دارد مقرون به صرفه است.
دستگاه چاپ را از لحاظ قطع یا اندازه‌ای که چاپ می‌کنند هم دسته بندی می‌کنند. این امر به این دلیل است که بسیاری از چاپخانه‌ها به دنبال امکانات بیشتر هستند و دائما در حال توسعه دستگاه‌های چاپ خود هستند. دستگاه چاپ افست قطع در واقع بر مبنای سایز کاغذ و قطع کتابی که چاپ می‌کند دسته بندی شده است.


انواع دستگاه چاپ قطع


• دستگاه چاپ هشت ورقی با سایز 140*400 سانتی‌متر
• دستگاه چاپ شش ورقی: حداکثر ۱۶۰×۱۲۰ سانتی‌متر
• دستگاه چاپ پنج ورقی: حداکثر ۱۴۰×۱۰۰ سانتی‌متر
• دستگاه چاپ چهار و نیم ورقی: حداکثر ۷۰×۱۰۰ سانتی‌متر
• دستگاه چاپ سه ورقی: حداکثر ۹۰×۶۰ سانتی‌متر
• دستگاه چاپ دو نیم ورقی : حداکثر ۷۰×۵۰ سانتی‌متر
• دستگاه چاپ دو ورقی: حداکثر ۷۲×۴۵ سانتیمتر
• دستگاه چاپ یک و نیم ورقی: حداکثر ۴۵×۶۰ سانتی‌متر
• دستگاه چاپ یک ورقی: حداکثر ۵۰×۳۵ سانتی‌متر
• دستگاه چاپ نیم ورقی: حداکثر ۳۶×۲۲/۵ سانتی‌متر


جمع‌بندی


در این مطلب به معرفی انواع دستگاه چاپ افست و کارکرد هر کدام پرداختیم. اگر به دنبال چاپخانه‌ای هستید که بهترین دستگاه‌های چاپ افست را در اختیار داشته باشد تا کار چاپ شما را انجام دهد می‌توانید به مجتمع چاپ کهن مراجعه کنید. این مجتمع دارای بهترین و به روزترین دستگاه‌های چاپ افست است و می‌تواند با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت کارهای چاپ تیراژ بالا و تیراژ پایین شما را انجام دهد. همچنین برای چاپ سی دی، لیبل، هولوگرام و... هم می‌توانید به صورت اینترنتی ثبت سفارش انجام دهید.

 

نظر شما درباره آشنایی با انواع دستگاه های چاپ افست چیست؟