چاپ دی تی اف(dtf) چیست؟ و چه کاربردهای دارد چیزی است که در این مطلب به طور کامل با آن آشنا خواهید شد و به تمام جوابهای خود خواهید رسید. تا انتها با ما همراه باشید.
دی تی اف نوعی روش چاپ دیجیتال بر روی پارچه است. چاپ دی تی اف (dtf) مخفف کلمه Direct To Film است که معنی این کلمه یعنی چاپ مستقیم طرح شما بر روی یک فیلم و انتقال آن بر روی پارچه. چاپ دی تی اف (dtf) یک روش چاپ بر روی پارچه است برای چاپ دی تی اف نیاز به یک چاپگر جوهرافشان رومیزی که مجهز به جوهرهای نساجی است نیاز دارید.
در این بخش از مطلب چاپ دی تی اف(dtf) چیست؟ به بررسی تجهیزات مورد نیاز این چاپ خواهیم پرداخت:
با استفاده از دستگاه چاپگر یا پرینتر میتوانید طرحی را که توسط نرمافزار ریپ آماده کردید را روی فیلم چاپ کنید. کار با این دستگاه به این صورت است که به جای کاغذ معمولی، رول فیلم را که کاغذهای شفافی هستند در قسمت کاغذ کش پرینتر باید قرارداد و به دستگاه دستور چاپ بدهید. در ابتدا تمام تصویر به صورت رنگی روی کاغذ دی تی اف چاپ میشود و همزمان و بعد از آن روی طرح رنگی، رنگ سفید چاپ خواهدشد.
این فیلم یا کاغذ برگههای شفاف و پلاستیکی هستند که ضخامت تقریبی آن هفتاد و پنج صدم میلیمتر است که یک سمت یا هر دو سمت براق یا کوتشده هستند. با استفاده از مواد پلیاتلینی جوهر را روی خود جذب میکنند و سپس موجب انتقال رنگ به پارچه میشوند. در واقع این کاغذها از مهمترین اجزای تجهیزات چاپ دی تی اف است.
این نوع از جوهر که برای چاپ DTF استفاده میشود، رنگدانههایی با نوع و سایز خاصی هستند که در چهار رنگ Magenta ، Black ،Cyan ،Yellow و همچنین دو رنگ سفید وجود دارد.
در بین این جوهرها، جوهر سفید اهمیت زیادی در چاپ دی تی اف دارد زیرا چون جوهر سفید در فرایند چاپ به عنوان زیر لایه یا به اصطلاح فونداسیون عمل میکند. دیگر رنگها روی آن سوار میشوند و روی رنگ سفید قرار میگیرند و در حقیقت از جوهر سفید به عنوان لایه محافظتی استفاده میشود.
از مهمترین مزیتی که جوهر دی تی اف دارد، ماندگاری فوقالعاده آن پس از چاپ است و همچنین قابلیت شستوشو به دفعات زیاد از مزیتهای دیگر جوهر دی تی اف است.
پودر چاپ دی تی اف به رنگ سفید است و به عنوان یک ماده چسب مانند عمل میکند که رنگدانههای جوهر را به الیاف پارچه متصل میکند و یا در واقع میچسباند. پودر ذوب داغ یا پودر دی تی اف در درجههای مختلفی وجود دارد که بر اساس میکرون مشخص شده، که باید توجه داشته باشید درجه مناسب بر اساس نیاز انتخاب شود. این پودرهای مخصوص در رنگ مشکی هم موجود هستند.
برای انتقال تصویر چاپ شده روی فیلم و یا کاغذ دی تی اف روی پارچه و تیشرت از دستگاه پرس حرارتی استفاده میشود. همچنین میتوانید از این دستگاه برای گرم کردن پودر مذاب داغ یا همان پودر دی تی اف بر روی فیلم دی تی اف در دستگاههای پرینتر تبدیلی DTF استفاده کرد.
هرگاه که از دستگاه پرینتر اصلاح شده بخواهید استفاده کنید، به دلیل اینکه پرینتر ب خودی خود توانایی چاپ لایههای CMYK و سفید را که به ترتیبی که لازم است، ندارد پس باید این عمل را توسط نرمافزارهایی که به صورت واسطه عمل میکنند استفاده کرد. اما برای پرینترهایی که مخصوص چاپ دی تی اف هستند دیگر این مورد نیاز نیست.
در این بخش به بررسی انواع دستگاه چاپ دی تی اف (dtf) خواهیم پرداخت:
دستگاههای کوچکی هستند که این کوچک بودن میتواند مزیت خوبی برای دستگاه خانگی دی تی اف باشد. چاپ بر روی پارچه و لباسهایی در سایز A4 و A3 را به خوبی انجام میدهد. رنگهای dtf به راحتی خشک میشوند و ممکن است به هد دستگاه آسیب برسانند پس کار کردن با این دستگاه خیلی آسان نیست و نیاز به دقت و تجربه دارد.
با استفاده از این دستگاه چاپ که به صورت نیمه صنعتی است میتوانید چاپ بر روی پارچه با عرض سی سانتیمتر را انجام دهید. این دستگاههای چاپ نیمه صنعتی دی تی اف شامل دو هد XP600 میشوند. این دستگاه دارای تکان دهنده یا همان شِیکر است که که کار پاشیدن پودر را انجام میداد و همچنین خطخشکن، چسب دی تی اف را کاملاً خشک میکند. در آخر توسط قطعه دستگاه که رول جمع کن نام دارد فیلم چاپشده جمع میشود.
این دستگاه شامل دو و یا چهار هد قدرتمند اپسون سیزده هزار و دویست است و پهنای چاپ این دستگاه ۶۰ سانتیمتر و در طول نامحدود است. این دستگاه چاپ دی تی اف با توجه به امکاناتی که دارد برای تولید کنندگانی که تیراژ بالایی دارند بسیار مناسب است.
در این بخش از مطلب چاپ دی تی اف(dtf) چیست؟ به بررسی مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت:
مزایا آن به شرح زیر است:
• چاپ دی تی اف محدودیت جنس پارچه ندارد.
• چاپ دی تی اف موجب حساسیت نمیشود.
• چاپهایی که توسط دی تی اف انجام میشود، ماندگاری بالا دارند.
• چاپها در کمترین زمان آماده میشود.
• چاپ دی تی اف نیاز به کوتینگ ندارد
• برای چاپ روی پارچه رنگی محدودیت ندارد.
• نمونهگیری ارزان چاپ دی تی اف از مزیتهای دیگر آن است.
• قابلیت چاپ تکرنگ در چاپ دی تی اف وجود دارد.
• چاپ دی تی اف نیاز به شستوشو ندارد.
• چاپ دی تی اف قابل اجرا روی اقلام مختلف است.
معایب آن به شرح زیر است:
• چاپ دی تی افdtf، از نظر اندازه چاپ محدودیت دارد
• این نوع چاپ قیمت نبستاً بالایی دارد
• جنس چاپ انجام شده کمی احساس پلاستیکی بودن را میدهد،مانند حسی که در چاپ سیلک یا رولهای حرارتی به شما دست میدهد.
• فرآیند چاپ دی تی اف پیچیده است
فرایند چاپ دی تی اف به شرح زیر است:
مرحله یک: چاپ روی فیلم
مرحله دوم: پودر ریختن روی تصویر در چاپ dtf
مرحله سوم: حرارت دادن پودر چسب یا همان چسب داغ مذاب
مرحله چهارم: پیش از پرس در چاپ DTF
مرحله پنجم: انتقال طرح چاپ شده روی پارچه
مرحله ششم: لایهبرداری سرد در چاپ دی تی اف (dtf)
مرحله هفتم: پس از پرس
• چاپ DTF: چاپ دی تی اف نیازی به آمادهسازی ندارد و چاپ روی فیلم مخصوص یا همان کاغذ شفاف صورت میگیرد و این رنگ دانهها توسط پودر چسبنده به پارچه میچسبد.
• در چاپ دی تی اف از جوهر سفید استفاده میشود و چاپ دی تی اف امکان انتقال طرح از کاغذ به پارچه را دارد. همچنین برای چاپ روی کالاهای سخت مانند چوب، شیشه، فلز و سرامیک استفاده میشود.
• چاپ DTG: چاپ دی تی جی نیازی به آماده سازی دارد و چاپ به صورت مستقیم روی خود پارچه انجام میشود و در این نوع چاپ استفاده از جوهر سفید به عنوان یک لایه ضروری نیست.
در این روش چاپ فقط روی پارچه نخی صورت میگیرد، در چاپ دی تی جی برای ثبات رنگ از پرس حرارتی استفاده میشود.
• چاپ تونر سفید: چاپ در این روش آسان است، در روش چاپ با تونر سفید، امکان چاپ روی سطوح مختلف را دارید و انتقال طرح چاپی هم روی لباس تیره و هم سفید آسان است. امکان شستوشو طرح چاپ شده روی پارچه را در تعداد پانزده تا بیست دفعه دارید. در این روش چاپ، رنگ سفید تمامی طرح را به جز جایی که مشکی است میپوشاند و طرح چاپ شده نرم است.
با توضیحاتی که داده شد کاملا با روش چاپ دی تی اف (dtf) آشنا شدید، این روش چاپ برای پارچه استفاده میشود و بسیار کارآمد است. با خواندن این مقاله به راحتی میتوانید تصمیم بگیرید که برای چاپ طرحهایتان بر روی پارچه مورد نظرتان آیا به چاپ دی تی اف نیاز دارید یا خیر.
نظر شما درباره چاپ دی تی اف(dtf) چیست؟ چیست؟