آشنایی با چاپ تامپو
چاپ تامپو، چاپ پد، و تامپوگرافی همگی نامهایی برای فرآیند اولیه یکسانی هستند که به موجب آن از یک پد سیلیکونی برای انتقال جوهر از صفحه چاپ اچ شده روی یک بستر استفاده میشود. به طور سنتی، چاپ تامپو در سناریوهای چاپی مورد استفاده قرار میگیرد که در آن، بستر فاقد سطح صاف بوده و به دلیل بافت سطح، پیچیدگی یا هندسه، چاپ آن دشوار است. انعطافپذیری ذاتی پد سیلیکونی مورد استفاده برای انتقال جوهر به آن اجازه میدهد تا با وجود این بینظمیها، با سطح چاپ شده تماس کامل برقرار کند و این منجر به چاپ منسجمتری فراتر از محدودیتهای چاپ سیلک یا افست میشود. این روش چاپ در دهه 1970 با ظهور سیلیکون رایج شد. تامپونهای سیلیکونی یا پدهای چاپی تامپو، کاربردیتر، از نظر سختی بوده و با بافت سطحی سازگارتر هستند. همچنین نسبت به نمونههای لاستیکی طبیعی خود دوام بیشتری دارند.
این روش چاپ شامل، چاپ یک تصویر دو بعدی بر روی یک شی سه بعدی است. همچنین به عنوان توموگرافی و چاپ تامپو شناخته میشود، در واقع یک فرآیند عکس گراور غیر مستقیم به شمار میرود. این بدان معناست که پد (افست غیر مستقیم/ گراور) در دستگاه چاپ از گرما برای انتقال تصویر از صفحه چاپ تخت به جسم استفاده میکند. تامپوگرافی میتواند تصاویر دقیق و باکیفیت را روی اجسام با اشکال و سطوح ناهموار با سرعت مناسب چاپ کند. در نتیجه، این یک فرآیند ارزشمند در صنایع پزشکی، خودروسازی، برق و چندین صنعت دیگر است.
در اوایل از چاپ پد در چاپ تصاویر روی اشیایی مانند بشقابهای چینی آبی و ظروف استفاده میشد. با این حال، تکامل فرآیند و اجزای دستگاههای چاپ پد اکنون آن را به طور گسترده در دنیای چاپ قابل استفاده میکند. از نظر تکامل فرآیند، از یک فرآیند دستی به یک فرآیند خودکار تبدیل شده است. بنابراین، کارایی و بهره وری در صنایعی که از این چاپ استفاده میکنند، افزایش یافته است. از مهمترین تغییرات در اجزاء این نوع چاپ میتوان به جایگزینی ژلاتین نرم با یک پد سیلیکونی، یک چسب بهتر و مقاومت شیمیایی آن در برابر بسیاری از مواد را نام برد. تحول دیگر در صفحات چاپ است. در اوایل، صفحات چاپ با استفاده از مواد مسی ساخته میشد و تصاویر به صورت دستی چاپ میشدند. اما امروزه صفحات چاپی از مواد بسیاری مانند فولاد سخت شده و پلاستیک تهیه میشود که تصاویر آن به صورت فتوشیمیایی یا لیزری حکاکی شده است.
درک نحوه عملکرد چاپ تامپو با درک اجزای چاپگر پد همراه است. بنابراین در این قسمت در مورد اجزای پد چاپگر و سپس نحوه عملکرد آن صحبت میکنیم. چاپگرهای پد دارای طرحها، تنظیمات و سبکهای چاپ متفاوتی هستند. با این حال، همه آنها تقریباً دارای اجزای یکسانی هستند. در زیر اجزای مهم و مشترک همه چاپگرهای پد آورده را ذکر میکنیم.
سه دستگاه چاپ پد وجود دارد: جوهر باز، جوهر بسته و گراور چرخشی. هر کدام دارای تنظیمات و چاپهای مختلف با استفاده از سبکهای مختلف هستند. جوهر افشان باز، همه کارهترین چاپگر در بین این سه چاپگر است، زیرا از یک کاردک و یک تیغه برای پرکردن جوهر روی صفحه استفاده میکند. جوهر بسته روش جهانی است که جوهر را در یک فنجان معکوس ذخیره میکند. فناوری گراور چرخشی مانند جوهر باز است و در چاپ 3600 درجه در اطراف جسم قابل استفاده است.
صفحه چاپ قطعهای است که تصویری را که میخواهید روی شی حک کنید نگه میدارد. موارد رایج پلاستیکی هستند. صفحات فلزی نازکی که با استفاده از پلاستیکهای حساس به نور پوشیده شدهاند که به طور گسترده در تولیدات کوچک و متوسط قابل استفاده است. این صفحهها همچنین به دلیل انعطاف پذیری، ارزان بودن و چاپ آسان خود معروف هستند. نوع دیگر صفحه فولادی است که به دلیل دوام برای تولید زیاد مناسب است. حکاکی تصویر بر روی کلیشه به دو صورت است:
این فرآیند شامل قرار دادن صفحه در معرض نور ماوراء بنفش بارها تا پایان است. این فرآیند بسیار مقرون به صرفه است، با این حال، به دلیل طولانی بودن فرآیند نسبت به روش حکاکی لیزری، زمان بیشتری (حدود 30 دقیقه در هر صفحه) طول میکشد.
این فرآیند شامل اچ کردن یک صفحه با استفاده از دستگاه علامت گذاری لیزری است. تصاویر ایجاد شده با استفاده از این فرآیند به دلیل دقت بسیار بالا از بالاترین کیفیت برخوردار هستند. این فرآیند همچنین امکان ردیابی کامل را فراهم میکند زیرا میتوان تصاویر را بدون نگرانی از تغییرات در ویژگیهایی مانند عمق، الگو و کیفیت ایجاد کرد. در نهایت، ساخت صفحه لیزری سریع است زیرا میتوانید در عرض 5-7 دقیقه تصاویر ایجاد کنید.
جوهر یک جزء مهم دستگاه چاپ است که حاوی رزین، رنگدانه و تینر است. رزین/بایندر به جوهر خواص مکانیکی مانند مقاومت در برابر چسبندگی، سایش و خراش میدهد، رنگدانه، رنگهای متنوعی به جوهر میدهد و تینر به جوهر ویسکوزیته میدهد. سریهای زیادی از جوهر موجود است که هر کدام برای اشیاء و صنایع مختلف مناسب است. معیارهای رایج انتخاب عبارتاند از قدرت پوشش، خواص چسبندگی، مقاومت شیمیایی، مقاومت در برابر سایش، براق یا مات و مقاومت در برابر نور. انتخاب جوهر مناسب تنها باید پس از مشاهده برگه دادهای که این ویژگیها را نشان می دهد انجام شود.
این وسیله جوهر را از صفحه چاپ به جسم منتقل میکند. با فشرده کردن خود روی صفحه پر از جوهر، تصویر را میگیرد، روی شی میلغزد، دوباره خود را فشرده میکند و تصویر را روی شی اعمال میکند. پدهای چاپ از سیلیکون ساخته شدهاند. بسته به کاربرد، خواص مکانیکی متفاوتی دارند، مانند سختی، شکل و اندازه.
مراحل زیر فرآیند چاپ را هنگام استفاده از چاپگر جوهر بسته بیان میکند.
• مرحله 1: موقعیت خانه
لیوان جوهر چاپ روی صفحه چاپ شده مینشیند و آن را می پوشاند. سپس باز میشود و قسمت مشخص شده را با جوهر پر میکند.
• مرحله 2: قرار گرفتن در معرض هوا
فنجان جوهر بسته و از صفحه دور و جوهر اضافی را از بین میبرد. این باعث میشود صفحه چاپ خالی بماند اما قسمت حکاکی شده حاوی جوهر باشد. لایه بالایی جوهر به دلیل قرار گرفتن در معرض هوا چسبناک میشود که چسبندگی به پد و جسم را بهبود میبخشد.
• مرحله 3: چاپ
پد با فشرده کردن (فشار دادن هوا به بیرون) روی صفحه پر از جوهر، تصویر را میگیرد و روی جسم میلغزد تا تصویر را روی آن اعمال کند. مقدار کمی جوهر چاپ روی صفحه باقی میماند.
• مرحله 4: چرخه بعدی
همان طور که پدها تصویر را منتقل میکنند، جوهر به موقعیت اصلی باز میگردد (یعنی صفحه چاپ را میپوشاند). سپس صفحه را با جوهر پر میکند تا برای چرخه چاپ بعدی آماده شود.
این فرآیند بسیار شهودی است به طوری که میتوانید به راحتی یاد بگیرید. با این حال، داشتن قطعات چاپ شده با موفقیت بیشتر به تخصص به دست آمده از تجربه متکی است. در زیر نکاتی وجود دارد که میتواند شما را به سمت یک فرآیند موفق ترغیب کند.
• نوع مناسب پد را انتخاب کنید: انتخاب پد مناسب برای فرآیند چاپ موفق قطعات مهم است. لنتها در اشکال، اندازهها و خواص مکانیکی مختلف هستند که باید قبل از انتخاب آنها را در پروژه لحاظ کنید.
اگر در تجارت خود نیاز به چاپ تامپو دارید میتوانید به مجنمع چاپ کهن مراجعه کنید و چاپ تامپو خود را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت انجام دهید.
نظر شما درباره آشنایی با چاپ تامپو چیست؟