رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها
مقالات

رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها

10/11/2023 9:01:52 AM
282 مشاهده

 رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها 

اگر بخواهیم در مورد رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها به طور شفاف و کامل بنویسم ترجیح می‌دهیم آن را به سه قسمت تقسیم کنیم. پس شما در ابتدا با چاپ دیجیتال سپس فرصت‌های که این چاپ به ارمغان آورده است آشنا می‌شوید و در انتها نیز چالش‌های آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

 چاپ دیجیتال

با وجود عصر دیجیتال همچنان روش چاپی دیجیتال در جهان مورد توجه است و بیشترین کاربرد را دارد. چاپ دیجیتال فرآیند چاپ تصاویر مبتنی بر دیجیتال به طور مستقیم بر روی انواع بسترهای رسانه‌ای است. بر خلاف چاپ افست نیازی به صفحه چاپی ندارد زیرا فایل‌های دیجیتالی مانند PDF را می‌توان مستقیماً به دستگاه چاپ دیجیتال فرستاد تا بر روی کاغذ، کاغذ عکس، بوم، پارچه، مواد مصنوعی، مقوا و زیر لایه‌های دیگر چاپ شود. دستگاه‌های دیجیتال مدام در حال بهبود هستند با پیشرفت در کیفیت و سرعت چاپ، معایب قبلی چاپ دیجیتال به سرعت دارد از بین می‌رود. در چاپ دیجیتال خبری از دستگاه‌های چاپی فلکسو، گراوو، و افست نیست.

 رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها

به زبان ساده، بازار از زمان معرفی این فناوری (چاپ دیجیتال) کاملاً تغییر کرده است و با توسعه مداوم که ماشین آلات جدید آن به ما ارائه می‌دهند، به نظر می رسد این امکانات بی پایان است. در واقع فرصت‌های چاپ در این روش را مدیون دستگاه‌های چاپی آن هستیم. در ادامه این بخش از مطلب رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها به بررسی فرصت‌های این نوع چاپ خواهیم پرداخت: 
• این صنعت که بیشترین کاربرد را در چاپ‌های کم‌ تیراژ دارد از این رو قابل توجه است که سفارش‌دهندگانی که کمتر از هزار نسخه سفارش انتشار دارند به راحتی می‌توانند نیازشان را بدون مراجعه به فرایند افست برآورده کنند. 
• فرصت دیگری که چاپ دیجیتال به ارمغان آورده این است که شما می‌توانید یک نسخه چاپی داشته باشید. ولی هر سری که چاپ می‌شود تغییراتی که می‌خواهید را در آن لحاظ کنید.
• اگر بخواهیم این صنعت را به لحاظ نمودار رشد هزینه با چاپ افست بررسی کنیم به یک معادله معکوس می‌رسیم؛ در چاپ دیجیتال هر چه شمارگان کاهش می‌یابد هزینه کمتر می‌شود در صورتی که در چاپ افست هر چه تیراژ بالاتر می‌رود با کاهش هزینه مواجه خواهیم شد. فناوری چاپ دیجیتال در تولید بر اساس تقاضا و چاپ‌های کوتاه به سرعت و مقرون به صرفه برتر است.
• فناوری چاپ تولید دیجیتال به سرعت در حال پیشرفت است و کیفیت خروجی چاپ دیجیتال به طور مداوم در حال بهبود است. کیفیت مناسب فرصتی برای روی آوردن افراد بیشتر به محصولات چاپی است.
• چاپ دیجیتال همچنین یک پلت فرم ایده آل برای شخصی سازی است در این نوع چاپ می‌توان هر نمونه از نسخه چاپی را در طرح و رنگ خاص خود چاپ نمود. به گونه‌ای که هر نسخه دارای یک طرح خاص باشد و می‌توان چاپ را به صورت کاملا شخصی تبدیل نمود. به عنوان مثال در این نوع چاپ می‌توان کارت پرسنلی و یا کارت تبریک و یا هر موردی که نیازمند تغییرات در هر نمونه چاپی باشد چاپ نمود. می‌توانید با این چاپ در کارت پرسنلی اطلاعات هر شخص به همراه تصویر شخصی وی را بر روی کارتش چاپ نموده و یا در کارت تبریک اطلاعات هر شخصی را وارد نماید. بنابراین در این نوع چاپ امکان تغییر و یا شخصی سازی اطلاعات وجود دارد.
• ماشین‌های چاپ دیجیتال می‌توانند روی هر چیزی از مقوای ضخیم، کاغذهای سنگین وزن و کارتن‌های تاشو گرفته تا پارچه، پلاستیک و زیر لایه‌های مصنوعی چاپ کنند. چاپ تی شرت یک برنامه چاپ دیجیتال بسیار محبوب است و برخی از چاپگرهای دیجیتال می‌توانند علاوه بر تیشرت روی پارچه‌های دیگری از جمله کتان و پلی استر نیز چاپ کنند. چاپ بر روی پارچه با طرح اختصاصی فرصتی  بی‌نظیر است. 
• یکی دیگر از فرصت‌های رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها نوآوری‌ چاپ با فرمت بزرگ بود است. به طور مثال تا قبل از چاپ دیجیتال کاغذ دیواری یا بنرها در ابعاد بزرگ وجود نداشته اما امروزه به لطف این چاپ در قالب‌های بزرگ گسترش پیدا کرده است.
• جوهر در چاپ دیجیتال با استفاده از چاپگر لیزری یا چاپگر جوهرافشان مستقیماً روی مواد چاپی اعمال می‌شود و در عمق آن متریال نفوذ نمی‌کند. 
• زمان کمی دارید باید کاتالوگ، بروشور، کارت ویزیت، لیبل و یا هر محصول چاپی دیگری را در کمترین زمان ممکن به چاپ برسانید. چاپ دیجیتال این فرصت را ایجاد کرده که شما بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به محصول چاپی دسترسی داشته باشید. در چاپ دیجیتال ابتدا طراحی انجام می‌شود و پس از آن تنها دو ساعت لازم است تا عملیات چاپ یک نمونه چاپی به همراه ویرایش و چاپ تعداد نسخه‌های مد نظر انجام شود.

 رونق جدید در چاپ دیجیتال، چالش‌ها 

با ورود چاپ دیجیتال به عرصه چاپ دگرگونی‌های بسیاری رخ داد به گونه‌ای که تمایل عمده افراد به سمت چاپ دیجیتال و استفاده از این گونه چاپ افزایش یافت و تمام افراد تمایل به استفاده از این نوع چاپ را برای تمام محصولات تبلیغاتی دارند. اما با این همه مزایا و فرصت‌های مناسبی که خلق کرده است باز هم این روش چالش‌های مختص به خود را دارد در ادامه مطلب رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها با این چالش‌ها آشنا می‌شوید:
• این صنعت خالی از نواقص و مشکلات نیست. بالا بودن هزینه خدمات چاپی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی این صنعت است که باعث شده پای همه مشتریان به چاپخانه‌های دیجیتال باز نشود. شاید برایتان سوال پیش بیاید که پس چرا به چاپ دیجیتال چاپی ارزان می‌گویند. به این دلیل که تیراژ پایین را قادر است به چاپ برساند. اگر شما تعداد 1000 کاتالوگ با چاپ افست به چاپ برسانید با 1000 کاتالوگ به روش چاپ دیجیتال به چاپ برسد قیمت دیجیتال به مراتب خیلی بالاتر از روش سنتی است. 
• چالش دیگری که این روش چاپی دارد که بیشتر مربوط به چاپخانه می‌شود در مورد چاپگرهای آن است. این دستگاه‌ها از قطعات ریز و حساس‌تر ساخته شده‌‌اند و استهلاک بالای دارند. هزینه نگهداری چاپگرهای دیجیتال برای چاپخانه زیاد است.
• در چاپ دیجیتال محدوده رنگ محدودتر است. اگر رنگ‌های زیاد و چسبیده بهم در این روش چاپی انتخاب شود مقدار جوهر استفاده شده می‌تواند طراحی را به گونه‌ای نشان دهد که گویی از مواد چاپی بیرون آمده است. ما به مشتریان توصیه می‌کنیم در صورت نیاز به کیفیت بالاتر و ظاهر حرفه‌ای‌تر برای چاپ، چاپ افست را انتخاب کنند.
• ما اغلب چاپ دیجیتال را برای مشتریانی که به دنبال چاپ‌های یکباره و چاپ‌های کم هستند توصیه می‌کنیم. این چاپ   برای انواع متریال‌ها چاپی مناسب است. اما در تیراژهای بالا رفته رفته جوهر کیفیت اصلی خود را از دست می‌دهد پس چاپ دیجیتال برای سفارشات چاپ کوچک واقعاً ایده آل است.

 مزایای چاپ دیجیتال 

مزایای چاپ دیجیتال عبارتند از:
1. راه اندازی کم هزینه و سرعت چاپ بالای دارد.
2. چاپ آسانی است.
3. امکان چاپ حتی در یک برگه به تنهایی وجود دارد.
4. انتقال دقیق تصاویر عکاسی امکان دارد.
5. بهترین برای چاپ‌های یکباره یا مدت زمان کم چاپ دیجیتال است.
6. در چاپ دیجیتال نیازی به اتمام صد در صد کار و مشاهده نتیجه خروجی نیست.
7. چاپ ها را می‌توان به روش‌های مختلف سفارشی کرد.
8. طرح ها روی مواد چاپی صاف و یک دست قرار می‌گیرند و از سطح بیرون نمی‌زنند.
9. این نوع چاپ نیازی به وجود زینک ندارد.
10. تمام مراحل بعد از چاپ به راحتی امکان پذیر است از جمله این مراحل می‌توان به سلفون، برش و طلا کوبی و... اشاره نمود .
11. در چاپ دیجیتال نیازی به دستگاه‌های بزرگ جهت انجام عملیات چاپ نیست  با دستگاه‌های کوچک نیز می‌شود عملیات چاپ را به پایان برسانند .
12. در این نوع چاپ مواد زائد تولید نمی‌شود زیرا در این روش از کاغذ و یا مواد شیمیایی که باطله باشند استفاده نمی‌شوند و از جمله علت‌های آن عدم نیاز به رنگ و تنظیمات خاص است.

 چاپ دیجیتال چگونه انجام می‌شود ؟

چاپگرهای دیجیتال دقیقا مشابه چاپگرهای خانگی هستند با این تفاوت که ابعاد در این نوع چاپگرها بسیار بزرگ‌تر است. در این نوع چاپ نیازی به داشتن صفحه و یا پیش نیازی در پیش از چاپ وجود ندارد و تنها قرار گیری فایل طراحی شده کافی است. جهت عملیات چاپ ابتدا لازم است تا کامپیوتر به دستگاه چاپ متصل گردد و پس از آن به صورت کاملا اتوماتیک چاپ با دستگاه چاپ دیجیتال انجام می‌گردد. قبل از وجود داشتن چاپ دیجیتال می‌بایست چاپ بر روی کاغذ انجام می‌شد سپس جوهر به درون بافت کاغذ نفوذ می‌کرد. در حالی که در چاپ دیجیتال تنها یک لایه بسیار نازک از چاپ بر روی کاغذ قرار می‌گیرد.

 انواع دستگاه های چاپ دیجیتال 

در این بخش از مطلب رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها به معرفی انواع دستگاه‌های چاپ دیجیتال خواهم پرداخت:
1) دستگاه چاپ لیزر
2)  دستگاه چاپ جوهر افشان
3) دستگاه چاپ  larg format
4) دستگاه چاپ تونری
 با استفاده از این دستگاه‌ها می‌توان بر روی هر سطحی که مد نظر باشد عملیات چاپ را انجام داد .

 پایان  

در واقع تمام مشتریانی که تمایل به چاپ بر روی متریال‌های متفاوت را دارند می‌توانند با در نظر گرفتن تمام ویژگی‌های مطلوب چاپ دیجیتال و... نسبت به ثبت سفارشات خود با چاپ دیجیتال اقدام نمایند .مقاله رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها  در این بخش به پایان رسید اما اگر می‌خواهید بدانید رونقی که چاپ دیجیتال با خود به همراه آورده چگونه است.

نظر شما درباره رونق جدید در چاپ دیجیتال، فرصت‌ها و چالش‌ها چیست؟