معرفی بهترین نرم افزار های گرافیکی برای طراحان
مقالات

معرفی بهترین نرم افزار های گرافیکی برای طراحان

1401/9/16
9970 مشاهده

معرفی بهترین نرم افزار های گرافیکی برای طراحان

گرافیست یکی از شغل‌های خلاقانه‌ای است که نیاز به نوآوری از لحاظ طراحی دارد. این افراد باید دانش کافی در مورد بهترین نرم افزار های گرافیکی را داشته باشند تا بتواند در حیطه شغلی‌اش توانایی خود را نشان دهند. طراح یا گرافیست نیاز است کار با رایانه به خصوص نرم افزار های کاربردی و مخصوص حرفه‌اش را بداند. عامیانه‌ترین نرم افزاری که همه‌ی ما می‌شناسیم فتوشاپ است. در واقع بهترین نرم افزار های گرافیکی کمک می‌کنند تا عکس‌ و تصاویری که خلق می‌شود، در صنعت تبلیغات، تولید محتوا و... به بهترین نحو به کار گرفته شود و خروجی کار را با این نرم‌افزار‌ها بهبود یابد. گرافیست حرفه‌ای با نرم افزار های خاصی کار می‌کند در این مقاله می‌خواهم شما را با بهترین نرم افزار های گرافیکی آشنا سازیم. 

بهترین نرم افزار های گرافیکی

گرافیک رایانه‌ای از قدیمی‌ترین شاخه‌های مربوط به رایانه است، با این نرم‌افزار‌ها امکان تغییرات و طراحی‌های مورد نظر با شیوه‌های مخصوص امکان‌پذیر می‌شود. نرم افزار های متعدد سردرگمی برای طراحان به وجود آورده است شما اگر گرافیست و یا علاقه‌مند به این حرفه هستید مطالب این مقاله به شما کمک می‌کند که کاربردی‌ترین و بهترین نرم‌افزار‌ های گرافیکی را بشناسید.

• نرم افزار های کامپیوتری شرکت ادوبی

اگر از دسته افرادی هستید که آشنایی با کامپیوتر و نرم افزار های آن را دارید بدون شرکت ادوبی را می‌شناسید، این شرکت آمریکایی که سازنده اکثر نرم افزار های کامپیوتری بخصوص در زمینه گرافیکی و طراحی است برای کاربران کامپیوتر نامی آشنا است‌. برخی از بهترین نرم افزار های گرافیکی مورد مطالعه در این مقاله را این شرکت تولید کرده است.

ادوبی فتوشاپ  Adobe Photoshop 

 نرم افزاری است که برای ویرایش، رتوش عکس‌، ایجاد ترکیبات تصویری، طرح اولیه وب‌سایت‌ها و... کاربرد دارد. برنامه‌ریزی این نرم‌افزار به گونه‌ای است که می‌تواند عکس اولیه را بهبود بخشد، پس زمینه آن را تغییر دهد، شبیه  سازی آن را مانند یک نقاشی انجام دهد، در واقع فتوشاپ پرکاربردترین نرم‌افزار ویرایش عکس با کامل‌ترین فرمت فایل ویدئوی و تصویری است‌. این نرم‌افزار می‌تواند تغییرات  تصویر را به صورت مجزا و یا کلی انجام دهد. ترکیب کردن تصاویر مختلف با یکدیگر و خلق یک تصویر جدید از ویژگی‌های این نرم‌افزار است. ابزار برش این  بهترین نرم افزار های گرافیکی عالی عمل می‌کند. فتوشاپ دارای نسخه‌های مختلفی است این ابزار برای طراحان، گرافیست‌ها و دولوپ‌وب کاربرد دارد.

 Photoshop CC 

از میان تنوع نسخه‌های این نرم‌افزار گرافیکی، فتوشاپ سی‌سی یک نرم‌افزار کاملا حرفه‌ای است که متخصصان وب، طراحان حرفه‌ای، ویرایشگرهای فیلم و عکاسان برای تغییرات دیجیتالی که مد نظرشان است از این نسخه استفاده می‌کنند. برای تغییرات در تصاویر دو بعدی و سه ‌بعدی نیز کاربرد دارند.

ادوبی ایلوستریتور  Adobe Illustrator 

یکی از بهترین نرم افزار های گرافیکی ادوبی ایلوستریتور  Adobe Illustrator است. این نرم‌افزار کاربردی نیز نسخه‌های متعددی دارد که جدیدترین آن کامل و جامع است. خلاقیت‌های هنری در این نرم‌افزار چندین برابر می‌شود. همان طور که اشاره شد، یکی از بهترین نرم افزار های گرافیکی ایلوستریتور است که بر پایه طراحی گرافیکی وکتور است. برای تصویر سه ‌بعدی و انیمیشن سازی طراحان زیادی از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند که این امر یک برتری نصبت به سایر نرم‌افزارها محسوب می‌شود. 
پروژه‌های سنگین و بزرگ را با این نرم‌افزار به مرحله طراحی و اجرا می‌رسانند زیرا سرعت پردازش و طراحی بسیار بالای دارد. ویژگی مثبت دیگر نرم‌افزار ایلوستریتور این است که دقت گرافیکی بسیار بالای دارد و این نرم افزار کیفیت ابزارهای گرافیکی آن عالی است. وضوح و شفافیت تصویر آن بی‌رقیب است زیرا کیفیت رنگ آن باعث می‌شود بهتر دیده شوند. برخی از مزایایی این نرم‌افزار شامل:
طراحی تصاویر همراه با تغییر ابعاد، دارای پاک‌کن هوشمند و دقیق برای حذف برخی قسمت‌ها، امکان داشتن چندین صفحه به صورت همزمان، امکان تصاویر پیکسلی به وکتور، وجود افکت و فیلترهای مخصوص و کاربردی گرافیک‌ها و... که سبب شده یکی از بهترین نرم افزار های گرافیکی شود. با ایلوستریتور می‌توانید لوگوهای تبلیغاتی، پوستر، کارت ویزیت، تصاویر بیلبورد، کارتون، نمودار، طراحی پکیج‌های مختلف و... را انجام دهید.

نرم افزار ادوبی ایندیزاین  Adobe InDesign 

یکی دیگر از محصولات شرکت ادوبی نرم‌افزار گرافیکی ایندیزاین است. از این نرم‌افزار برای طراحی روزنامه، پوستر، بروشور، کارت پستال، صفحات مجلات و...  استفاده می‌شود‌، این نرم‌افزار را در کنار سایر نرم افزار های گرافیکی می‌شود استفاده کرد. ایندیزاین کمک شایانی به پیشرفت صنعت چاپ در زمینه تبلیغات کرده است. نکته قابل توجه در این نرم‌افزار این است که، برای اینکه طرح‌های گرافیکی جلوه حرفه‌ای‌تری داشته باشند، لازم است تا تصویر مورد نظر در سایر نرم‌افزارها برخی از کارهای اولیه بر روی آن انجام شود و مرحله آخر از نرم‌افزار ایندیزاین استفاده شود که خروجی کار درست باشد. کاربرد این نرم‌افزار در صنعت چاپ و صفحه‌آرایی گسترده بوده و افکت‌های آن بسیار جذاب و خاص است‌.

• نرم افزار کورل‌دراو  CorelDRAW 

یکی از بهترین نرم افزار های گرافیکی کورل‌دراو است، این نرم‌افزار بیشتر برای ویرایش مورد استفاده قرار می‌گیرد و از هر دو مدِ بُرداری و پیکسلی پشتیبانی می‌کند. با این نرم‌افزار می‌شود وکتور را طراحی کنید و یا به صورت حرفه‌ای صفحه‌بندی را انجام دهید. زمانی که به طراحی چند بعدی احتیاج دارید بهتر است از کورل‌دراو استفاده کنید. عکسی که این نرم‌افزار ویرایش کند و همچنین طراحی وب‌سایت‌ توسط کورل‌دراو باشد کاملا پایان کار منحصر بفرد است. سطح خلاقیت خود را با این نرم‌افزار‌ می‌توانید بیشتر کنید. اگر نرم‌افزار برای طراحی برداری و تصویر سازی می‌خواهید انتخاب درست برای شما کورل‌دراو است. از ویژگی‌های این نرم افزار می‌توان به سازگاری آن با نسخه‌های مختلف ویندوز، طراحی پوستر و بروشور، مدیریت پیشرفته رنگ‌ها، پشتیبانی از ۱۰۰ فرمت تصویری و... نام برد. روند یادگیری این نرم‌افزار آسان است و نکته حائز اهمیت این است که از نسخه فارسی پشتیبانی می‌کند.

• نرم افزار  GIMP

این نرم‌افزار کاربردی با وجود مزایای که دارد خیلی شناخته شده نیست. ابزار‌ها و ویژگی‌های حرفه‌ای زیادی دارد که به عنوان یک نرم‌افزار ویرایشگر رایگان وب‌سایتش آن را معرفی کرده است. با وجود ابزارهای که دارد می‌توانید تغییرات مد نظر را ایجاد کنید و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. امکانات مناسب، ادیت و ویرایش ساده با این نرم‌افزار را از ویژگی‌های مثبت آن می‌توان نام برد. در سیستم عامل‌های مانند ویندوز، لینوکس و مک قابل اجرا است. این نرم افزار جایگزین مناسبی برای فتوشاپ است پیشنهاد می‌دهیم اگر تازه وارد این حرفه شده‌اید و یا به کارهای گرافیکی علاقه‌مند هستید نرم‌افزار GlMP برای شروع ایده‌آل است، زیرا دانلود آن ساده و سریع است.

• نرم‌افزار اسکچ  Sketch 

یکی‌ دیگر از بهترین نرم افزار های گرافیکی sketch است که در زمینه طراحی سه ‌بعدی و مدلینگ پر‌کاربرد است. این نرم‌افزار به متخصصان طراحی اجازه می‌دهد آن‌طور که می‌خواهند طراحی کنند، با استفاده از نرم‌افزار sketch  ایده‌های که طراح در ذهنش دارد را به گونه‌ای پیوسته با طراحی‌های ایجاد شده در اتوکد به پایان می‌رساند. محیط کار با آن ساده و کاربر پسند بوده و یادگیری این نرم‌افزار سریع و آسان است. امکان مدل‌سازی و قرار دادان آن‌ها در گوگل مپ نیز وجود دارد‌. همچنین توانایی ارائه گزارش کلی را داشته و قابلیت مرتب کردن و تفسیر چندین تصویر در یک صفحه را دارد‌. این نرم‌افزار برای ادیت عکس، پرینت، چاپ تصاویر تولید نشده است این برنامه صدها پلاگین جانبی دارد.

• نرم افزار اینک اسکیپ  InkScape 

 این نرم‌افزار مبتنی بر وکتور است و بر هر دو سیستم عامل ویندوز و مک قابل نصب و اجرا است. خروجی کار با این نرم‌افزار شباهت زیادی به ادوبی ایلوستریتور دارد، با این نرم‌افزار قادر هستید تمام کارهای که یک متخصص یا طراح گرافیک انجام می‌دهد را انجام دهید. می‌توانید انواع بروشور، تراکت، سربرگ، کارت ویزیت و مواردی از این دسته را طراحی کنید، در کل ابزاری ایده‌آل برای طراحی است. افراد مبتدی و حرفه‌ای‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند. اسکیپ یکی از بهترین نرم افزار های گرافیکی به حساب می‌آید که تنوع بالای در فیلتر، ابزار و افکت‌های جدید و کاربردی دارد.

• نرم افزار زارا دیزاینر  Xara Designer Pro X 

یکی دیگر از بهترین نرم‌ا فزار‌ های گرافیکی برنامه Xara Designer است که برای وکتور و نقشه‌بینی ساخته شده است، از جمله امکانات مفید این برنامه به تصویرسازی، ادیت، ویرایش با ابزارهای خاصی که دارد می‌توان اشاره کرد. سرعت کار با این نرم‌افزار مطلوب است اما یادگیری آن مستلزم تلاش و حرفه‌ای بودن فرد است، در حال حاضر نسخه ویندوز آن موجود است.

• نرم افزار کانوا  Canva 

نرم‌افزاری است که می‌تواند تصاویر جذاب و عناصر گرافیکی خاصی را خلق کند. یادگیری این نرم‌افزار آسان است و برای شروع کار بهترین گزینه پیشروی افراد مبتدی است. کانوا بر اساس درگ و دراپ کار می‌کند‌ با انتخاب المان مورد نظر و انداختن آن بر روی طراحی تا حدود زیادی از کار را خود نرم‌افزار انجام می‌دهد. با چنین ویژگی‌های این نرم‌افزار جزء بهترین‌ نرم افزار های گرافیکی شناخته شده است.

کلام آخر

در این مقاله برخی از پرکاربردترین و بهترین نرم افزار های گرافیکی را به شما معرفی کردیم. بازار کار این حرفه بسیار گسترده است اگر در این حرفه مشغول به کار هستید بدون شک از چندین نرم‌افزار برای پیشرفت کارتان استفاده می‌کنید. برای طراحی تسلط داشتن به برنامه مورد نظر یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید شما به آن توجه کنید.

نظر شما درباره معرفی بهترین نرم افزار های گرافیکی برای طراحان چیست؟