برای چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی از کدام دستگاه استفاده می‌شود؟
مقالات

برای چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی از کدام دستگاه استفاده می‌شود؟

11/29/2022 7:42:58 AM
1356 مشاهده

برای چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی از کدام دستگاه استفاده می‌شود؟

در عصر حاضر با پیشرفت صنعت چاپ دیگر به مانند گذشته یک دستگاه برای انجام امور چاپی وجود ندارد. برای مثال دستگاه چاپ برای چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی با دستگاه چاپ کارت ویزیت متفاوت است. همان طور که مطلع هستید نقشه‌های معماری یا مهندسی دارای ابعادی بزرگ هستند و همین امر موجب شده که دستگاه چاپ نقشه‌های معماری و مهندسی تفاوت‌های اساسی با دیگر دستگاه‌ها داشته باشند. در ادامه این مطلب به بررسی بیشتر دستگاه چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی خواهیم پرداخت.

دستگاه چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی

همان طور که گفته شد نقشه‌های معماری یا مهندسی دارای ابعاد بزرگی هستند و جنس کاغذی که برای چاپ استفاده می‌شود نیز متفاوت است. برای چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی عموما از دستگاه چاپ پلاتر استفاده می‌شود .این دستگاه برای چاپ انواع عکس‌ها بزرگ و یا هر کار چاپی که دارای ابعاد بزرگ باشد مناسب است. 

ویژگی چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی با دستگاه پلاتر

چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی با دستگاه پلاتر داری ویژگی‌هایی به شرح زیر است:
• کیفیت رنگ بالا
• محدود نبودن در اندازه و سایز
• کیفیت و وضوح بالا
• توانایی رسم دایره، خطوط مختلف، اشکال هندسی متنوع و..

معایب چاپ نقشه‌های معماری و مهندسی با پلاتر

هر چیزی در کنار مزایای که دارای معایبی نیز است، این معایب بستگی به نوع کار و وسیله متفاوت است. در مورد دستگاه پلاتر تنها عیبی که می‌توان برای آن بر شمرد کند بودن سرعت چاپ است. در مجموع می‌توان گفت مزایایی این دستگاه بیشتر از معایب آن است.

انواع پلاتر چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی 

برای چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی می‎توان از انواع چاپ پلاتر استفاده کرد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت: 

• پلاتر درام

این دستگاه دارای چند قلم ثابت و یک درام چرخان است که از طریق دریافت سیگنال از طریق کامپیوتر فعالیت می‌کند. این نوع دستگاه به نسبت بقیه دستگاه‌های پلاتر از نظر قیمت بالاتر است و در این نوع چاپ طول کار نامحدود است اما عرض آن به اندازه درام بستگی دارد. 

• پلاتر تخت

این مدل که بیشتر برای چاپ نقشه‌های معماری و مهندسی، مکانیکی، نقشه ماشین و... کاربرد دارد، دارای یک صفحه تخت و مستطیلی شکل است. شیوه کار این دستگاه به این شکل است که قلم با توجه به سیگنال‎های دریافتی بر روی کاغذ حرکت کرده و اشکال را ترسیم می‌کند. این روش از نظر ابعاد دارای محدودیتی است و سایز کاغذ نمی‌تواند از سایز صفحه دستگاه بزرگ‌تر باشد. البته این روش یک عیب دیگر هم دارد و آن هم این است که به دلیل حرکت قلم سرعت چاپ آن کند است.

• جوهر افشان

این مدل دستگاه پلاتر که بیشتر برای چاپ بنر استفاده می‌شود دارای سرعت بالایی است. علت سرعت بالایی کار این دستگاه این است که رنگ به صورت مستقیم بر روی کاغذ پخش می‌شود. به همین دلیل برای کارهای که به خروجی سریع نیاز دارند نیز بسیار مناسب است.

• پلات قلمی

این مدل شبهات بسیاری به پلاتر تخت دارد و به کمک حرکت قلم چاپ نقشه‌های معماری و مهندسی و تصاویر انجام می‌شود. این دستگاه توانایی چاپ اشکال و طرح‌های پیچیده را نیز دارد. نکته منفی و در واقع عیب این پلاتر این است که توانایی کار با رنگ جامد را ندارد و سرعت آن بسیار کند است.

چاپ نقشه‌های معماری و مهندسی

اغلب مهندسان و معماران در زمینه چاپ نقشه‌های معماری و مهندسی به مراکز متعددی مراجعه می‌کنند تا بتوانند نقشه خود را چاپ کنند. در صورتی که با مراجعه به چایخانه‌هایی که دارای دستگاه چاپ پلات هستند، به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند بهترین کیفیت چاپ را در اختیار داشته باشند. پیشنهاد ما به شما مجتمع چاپ کهن با تجهیزات به روز دنیا است. 

نظر شما درباره برای چاپ نقشه‌های معماری یا مهندسی از کدام دستگاه استفاده می‌شود؟ چیست؟